Statssekretær for samiske saker

Siden lillebror gikk av denne posten har samiske media, Twitter og Facebook vært full av spekulasjoner om hvem som skal overta. Det er helt ok, man skal kunne diskutere slike saker også på sosiale medier. Mye av det som har vært skrevet på Twitter har vel vært mer eller mindre halvvhjertet saklig, i hvert fall for min egen del. Jeg synes vel egentlig ikke at jeg skal mene så mye om saker der min bror er involvert, det blir litt feil. Derfor valgte vi vel, litt på spøk, Raimo som Sametingspresident i kveld, på Twitter. Hva VELGERNE mener er ikke opp til meg.

Magnhild Mathisen, leder i Aps samepolitiske råd har, med eller uten egen viten, lansert Raimo som presidentkandidat i Ávvir. Etter min mening er det flott av bygdefolket støtter hverandre i Nesseby. Henne om det, hun har gjort veldig mye annet denne uken. MEN, Magnhild har også masse forskjellige meninger om hvem som skal bli Statssekretær for samiske saker.

Inger-Marit Eira Åhren gikk ut i media og fortalte at hun var spurt og takket nei. Man «gjør ikke det». Hvis du får en telefon fra Jens eller en annen minister så holder du kjeft. Dermed sier vi takk og farvel til Inger-Marit for all fremtid. Dette burde en jente som har vært innom R5 tidligere vite.

At Ragnhild Vassvik Kalstad har så mye Ss i magen at hun, med hjelp av Inga Lill Olsen, lanserer seg selv gjør jo ikke farsen bedre. Å få hjelp av den jenta er vel som å få et ja av Lars Hapalahti og Jarl Hellesvik. Jeg, personlig, liker Ragnhild veldig godt og vet at hun kan gjøre en god jobb, men medieutspill i slike saker var vanligvis ikke karrierefremmende tidligere. Jeg kan gjerne tro at «noen i systemet» synes at det er greit med slik støtte….

Tilbake til Magnhild. Hun plukker ut kandidater i hytt og pine, legger ut meldinger i åpne fora på Facebook etc. Det siste er et intervju på NRK-Sápmi der hun opplyser oss om at hun har 20 kandidater til Ss-jobben. Javel, hvem har hun da rådført seg med? Skal hun skrive en e-post til en minister på fredag ettermiddag med en liste på 20 eller flere kandidater (forslagene kan jo bli flere etter som dagene går)? Det vil jo være total galskap. Hvis «same-AP» er SÅ splittet så bør Magnhild la PC og telefon ligge i noen dager. En multetur til Luohkkejeaggi er veldig avslappende og kan anbefales. Send i hvertfall ikke 20 navn til en minister, uansett hva vedkommende heter, i morgen etter klokken halv tolv.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s